Wet Datalek Meldplicht 1-1-2016


22 dec 2015 : 02:29

Geschreven door: Beheerder


krijtbord.jpg

Vanaf 1 januari 2016 treedt de Wet Datalek Meldplicht in werking. Het hebben van een (te) slechte beveiliging is vanaf 1 januari strafbaar...Zoals in de titel al vermeld, treed vanaf 1 januari 2016 de Wet Datalek Meldplicht in werking. Het hebben van een (te) slechte beveiliging van persoonsgegevens is vanaf 1 januari strafbaar.

Heeft u een webshop? Of een formulier op uw website waarmee u gegevens van uw bezoekers vraagt? U bent dan bezig met de verwerking van persoonsgegevens. Hiervoor bent u wettelijk verplicht om passende technische maatregelen te nemen om de overdracht van die gegevens zo veilig mogelijk te maken en houden. Een SSL certificaat is hiervoor de aangewezen oplossing! Bijkomend voordeel is dat Google vorig jaar al bekend heeft gemaakt dat websites werkend met een certificaat en dus onder HTTPS functioneren de voorkeur krijgen boven HTTP.

exas.nl gaat voor situaties waar dit wenselijk is een certificaat aanbieden Comodo Essential voor 52,- ex btw per jaar, op deze manier weet u zeker dat uw website in het nieuwe jaar geen hele dure wordt!

Omdat het omzetten van uw website niet voor ieder systeem hetzelfde is, het geheel moet namelijk opnieuw geconfigureerd worden en getest, brengen wij per aanvraag een aparte offerte uit.

Mail ons via service@exas.nl voor meer informatie of klik op Lees meer voor meer voorbeelden.Dit nieuwsbericht is van exas.nl
https://exas.nl/news/view/9/algemeen_nieuws/wet_datalek_meldplicht